designkwartier

Pers

5e editie Festival Designkwartier

1,2 & 3 juni 2018 – Zeeheldenkwartier, Den Haag

Het eerste weekend van juni staat Den Haag - alweer voor de vijfde keer - in het teken van actueel Nederlands design. In het bruisende Zeeheldenkwartier, het hart van Festival Designkwartier, zullen ruim 100 ontwerpers nieuw werk laten zien en hun verhaal vertellen. Verspreid over 50 tijdelijke locaties; leegstaande panden, winkels, musea en zelfs bij mensen thuis.

Nieuw in 2018; de monumentale en industriële panden rond de - meer dan 100 jaar oude - Energiecentrale worden voor het eerst betrokken bij het festival èn het programma wordt uitgebouwd met groepspresentaties, design-workshops en een inspirerend avondprogramma.

Wat is Festival Designkwartier?

Festival Designkwartier brengt ontwerpers en nieuwsgierig publiek samen op een 3-daags design evenement in en om de Haagse wijk Zeeheldenkwartier. Verrassende routes lopen langs de vele plekken waar je ontwerpers ontmoet en met elkaar in gesprek kunt gaan over hun ontwerpen en het verhaal erachter. In de lokale winkels en pop-up stores koop je gelijk je favoriete ontwerp. Dat je geïnspireerd raakt en voortaan anders naar de wereld kijkt, kan zomaar het effect van een bezoek aan Festival Designkwartier zijn...

Kijk op www.festivaldesignkwartier.nl voor het actuele programma of volg Festival Designkwartier op Facebook, Instagram en Twitter

Over de organisatie

Het festival is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door o.a. Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag. De 5 e editie wordt georganiseerd door Edwin Pelser en Creative Studio Unobvious.

Meer informatie, interviews en beeldmateriaal zijn op te vragen bij pers@festivaldesignkwartier.nl.