Over Festival Designkwartier

Festival Designkwartier brengt ontwerpers en nieuwsgierig publiek samen op een 3-daags design evenement in en om de Haagse wijk Zeeheldenkwartier. Verrassende routes lopen langs vele plekken waar je ontwerpers ontmoet en met elkaar in gesprek kunt gaan over hun ontwerp en het verhaal erachter. In de lokale winkels en pop-up stores koop je gelijk je favoriete ontwerp. Dat je geïnspireerd raakt en voortaan anders naar de wereld kijkt, kan zomaar het effect van een bezoek aan Festival Designkwartier zijn...

Organisatie

De 5e editie wordt georganiseerd door Edwin Pelser en Creative Studio Unobvious. Het festival is een initiatief van Stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en evenementenorganisator Mei-Lan Tjoa. Het festival is in 2014 voor de eerste keer georganiseerd en wordt gerealiseerd met behulp van ticketverkoop, sponsoring en subsidies uit de culturele sector.

Onze visie

“ We maken het publiek bewuster van de wereld om ons heen. Dit doen we door actueel design op een speelse manier te presenteren en in te zoomen op het verhaal erachter.”

We leven in een tijd dat er - aan de lopende band - betekenisloze massaproducten worden geproduceerd. Tegelijkertijd is er een beweging gaande waarin de creatieve sector ons aan het denken zet, bijvoorbeeld over het gebruik van onze dagelijkse producten. De frisse blik van ontwerpers zorgt voor vernieuwende  producten, die stuk voor stuk, met aandacht ontwikkeld en gemaakt zijn. Festival Designkwartier wil een breed publiek prikkelen met actueel design en zoomt in op het verhaal achter bijzondere ontwerpen of concepten. Ontwerpers en publiek ontmoeten elkaar en hebben gesprekken over de projecten. Het publiek ontdekt zo dat de wereld anders in elkaar zit dan aanvankelijk gedacht.

Eerdere edities

2014  2015  2016  2017