designkwartier

Over Festival Designkwartier Den Haag

Van 19 t/m 21 mei 2017 stond Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design tijdens de vierde editie van Festival Designkwartier. Met het bruisende Zeeheldenkwartier als festivalhart, breidde de festivalroute dat jaar uit met vijf niet te missen nieuwe locaties in het centrum. (zie info)

Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende happening. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik naast inventieve en geestige objecten om over na te denken. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe en prikkelen je om vanzelfsprekende zaken eens van een andere kant te bekijken.

Route
De inspirerende route loopt langs ruim vijftig gevarieerde locaties zoals pop-up stores, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en loodsen. Ook het centrum van de hofstad, met vele designpareltjes, wordt dit jaar bij het festival betrokken.

Mondriaanexpostie 'In Stijl'
Quartair is dé plaats voor een bijzondere expositie. In het kader van het Mondriaanjaar brengen ontwerpers en kunstenaars Lex Pott, Bastiaan de Nennie, Sander Wassink, Stefan Peters en NOMAN studio een ode aan kunststroming De Stijl. Voor meer info klik hier.

Vernieuwend design
De initiatiefnemers van Festival Designkwartier zien creatief ondernemerschap als belangrijke motor voor vernieuwing. Ontwerpers en andere creatieve denkers dragen met nieuwe inzichten en originele invalshoeken bij aan het oplossen van kleine en grote maatschappelijke problemen. Voor Festival Designkwartier maakt de organisatie een scherpe selectie van nieuw design van hoge kwaliteit: vernieuwend en onderzoekend.


Word jij onze Vriend?
Draag jij het festival een warm hart toe? Meld je dan aan als Vriend van Designkwartier en help de organisatie bij de realisatie van nieuwe edities. Geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie (en ontdek hoe wij jou daarvoor bedanken).